100% Hållbarhet

HÅLLBARHET

Keramik är en av de mest hållbara material som finns. En av de äldsta keramiska föremål som man har hittat kan bedömas att vara 26.000 år gammalt. Keramik är ett material som tål stora påfrestningar, är vattentät och rostar inte. Till exempel byggs det rymdfarkoster med komponenter i keramiska material. 

 

ÅTERVINNING

Att arbeta med lera på ett hållbart sätt innebär att ta tillvara på all spillmaterial samt minimera det som slängs. Innan leran bränns första gången (skröjs) så är den helt återvinningsbar. Detta betyder att all slam som hamnar i drejskivans skål kan torkas ut och sedan återanvändas. Lera som har torkat kan blötas upp, bearbetas och sedan användas igen. 

 

RECLAIM

Det är sällan jag slänger lera och försöker återanvända så mycket som möjligt. Ibland kan jag ha över olika slags leror som är för små för att användas till en mugg eller dylikt. Dessa överblivna klumpar slår jag ihop och drejar eller bygger med. Ser du ett märke "reclaim" i hörnan på mina produkter så har produkten gjorts utav olika slags leror!